آرتروز مچ دست عارضه ای است که سبب بروز درد ، التهاب و کاهش دامنه حرکتی مچ دست می شود.
مچ دست یکی از پیچیده ترین مفاصل بدن است و از تعداد زیادی استخوان و مفصل ساخته شده است که این استخوان ها و مفاصل در عملکرد صحیح مچ دست نقش کلیدی دارند.
آرتروز مچ دست نوعی بیماری پیشرونده مفصلی است که به دلیل از بین رفتن تدریجی غضروف مفصلی ایجاد می شود.
غضروف بافتی است که علاوه بر محافظت از استخوان ها در محل مفصل در تسهیل حرکات مفصلی نیز نقش دارد.
از بین رفتن تدریجی غضروف مفصلی سبب آسیب پذیری استخوان ها در محل مفصل درگیر و بروز عوارضی همچون استخوان سازی نابجا می شود که این وضعیت خود سبب تشدید درد و ناراحتی برای بیمار می شود.
حرکات تکراری مچ دست مانند خم و راست کردن بیش از حد مهم تین عامل خطر بروز آرتروز مچ دست است که اغلب در خانم ها و در سنین بالای ۵۰ سال رخ می دهد.
این بیماری مفصلی که با بروز درد و محدودیت حرکتی مچ دست همراه است می تواند عملکرد مچ دست را مختل کند و از آن جا که همه ما برای انجام اغلب فعالیت هایمان نیازمند استفاده از دستهایمان هستیم این بیماری مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می کند.
آرتروز مچ دست درمان قطعی ندارد و راهکارهایی که برای درمان پیشنهاد می شوند سبب جلوگیری از پیشرفت بیماری و همچنین تخفیف علائم بیمار می شوند.
بیمار باید فعالیت هایی که فشار زیادی به مچ دست وارد می کنند و سبب تشدید درد می شوند را انجام ندهد تا از تشدید آسیب دیدگی جلوگیری شود.
قرار دادن کمپرس گرم ، استفاده از مچ بند یا بریس مخصوص مچ دست و استفاده از داروهای مسکن و ضدالتهاب و در موارد شدید داروهای تزریق استروئیدی در تسکین موقتی علائم موثرند.
فیزیوتراپی موثرترین روش درمان غیر جراحی آرتروز مچ دست است که به بهبود عملکرد مچ دست و تخفیف علائم بیمار کمک می کند.
لیزر پرتوان ، الکتروتراپی ، درمان های دستی و تمرینات ورزشی از مهم ترین مدالیته های فیزیوتراپی در درمان این بیماری مفصلی شایع هستند که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی آسا در ساری می توانید از آن ها بهره مند شوید.
در صورتی که آرتروز بحدی پیشرفت کرده باشد که با روش های غیر جراحی نتوان به کاهش درد بیمار کمکی کرد عمل جراحی توسط جراح ارتوپد دست انجام می گیرد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در ساری – فیزیوتراپی در قائمشهر – فیزیوتراپی در نکا – فیزیوتراپی دست