آرتروز گردن به دلیل تخریب غضروف در مهره های ستون فقرات در ناحیه گردن رخ می دهد.
در ابتدای سایش و تخریب غضروف در ناحیه گردن درد و خشکی بطور خفیف وجود دارد و با پیشرفت بیماری فرد دچار درد شدیدی در ناحیه گردن می شود که سبب محدود شدن حرکات گردن می شود.
این عارضه از شایع ترین بیماری های شغلی است و بیشتر در افرادی که گردنشان به مدت طولانی در وضعیت تحت فشار قرار می گیرد رخ می دهد.
به دلیل عبور اعصاب دست ها از ناحیه گردن ، درد ناشی از آرتروز گردن علاوه بر گردن به دست ها نیز منتشر می شود.
گردن درد ، خشکی و کاهش انعطاف پذیری گردن، سرگیجه و سردردهای گردنی از مهم ترین علائمی هستند که خبر از ابتلا به آرتروز گردن می دهند.
پزشک پس از معاینه فیزیکی بیمار ار زوش های عکس برداری با اشعه ایکس ، ام آر آی و سی تی اسکن برای تشخیص دقیق بیماری ، محل بروز و شدت آن استفاده می کند.
اجتناب از قرار دادن گردن در وضعیتی که تحت فشار قرار می گیرد برای جلوگیری از تشدید آسیب دیدگی و درد ضروری است.
گرم نگه داشتن گردن با استفاده از کمپرس گرم و یا استفاده از گردن بند های طبی در تسکین درد ناشی از آرتروز گردن بسیار مناسب است.
نرمش های مخصوص گردن که فیزیوتراپیست به بیمار آموزش می دهد و تکنیک های درمان دستی نقش موثری در تقویت عضلات گردن و افزایش انعطاف پذیری گردن دارد.
درمان با لیزر پرتوان نیز از دیگر راهکارهای فیزیوتراپی در درمان آرتروز مفاصل بدن است.
لیزر پرتوان سبب افزایش میزان انرژی سلول ها برای بازسازی و ترمیم خود است.
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن ، داروهای شل کننده عضلانی و داروهای کورتیکواسترئیدی از جمله روش های درمان دارویی این عارضه هستند که تنها نقش تسکین دهنده دارند.
اوزون تراپی یکی از متدهای درمانی نوین در درمان آسیب های ارتوپدی است که طی آن مخلوط مشخصی از اوزون و اکسیژن به بافت مورد نظر در بدن تزریق شده و با افزایش اکسیژن در دسترس سلول ها روند ترمیم آسیب ها را سرعت می بخشد.
در صورتی که رو های غیر جراحی نتوانند کمک به کاهش مشکلات بیمار مبتلا به آرتروز گردن بکنند جراحی انجام می گیرد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در ساری – بهترین فیزیوتراپی ساری – بهترین فیزیوتراپی مازندران – لیزر تراپی در ساری