تنگی کانال نخاعی یکی دلایل بروز کمردرد است که به دلیل کاهش و یا کم بودن فضای داخلی کانال نخاعی رخ می دهد.
کم بودن فضای کانال نخاعی سبب وارد شدن فشار بر ریشه های عصبی نخاعی و بروز علائمی همچون درد و بی حسی و گزگز کردن اندام ها می شود.
این بیماری که به دلیل کاهش فضای داخلی کانال عبور ریشه های عصبی نخاعی ایجاد می شود ، ممکن است بطور مادرزادی وجود داشته و یا بطور اکتسابی و در اثر عواملی همچون افزایش سن و رشد استخوان های اضافه یا بیرون زدگی دیسک ها رخ دهد.
در نوع مادرزادی قطر کانال نخاعی به صورت مادرزادی کم است و در نوع اکتسابی عواملی از جمله بالا رفتن سن در بروز آن نقش دارند.
با افزایش سن، با کاهش میزان آب دیسک ها همراه است که این امر سبب نزدیک شدن دیسک ها به هم و افزایش آسیب پذیری آن ها می شود.
تنگی کانال نخاعی سبب وارد شدن فشار به اعصابی که از نخاع خارج شده و به اندام تحتانی می رود شده و منجر به بروز اختلال در عملکرد این اندام ها نیز می گردد.
از آن جایی که علائم این بیماری تا حدود زیادی با دیگر مشکلات ستون فقرات مشابه است نیازمند بررسی دقیق توسط متخصص است به همین جهت پزشک علاوه بر معاینه فیزیکی و بررسی پرونده پزشکی بیمار از روش هایی همچون رادیوگرافی ، ام آر آی و تست نوار عصب و عضله استفاده می کند.
درمان تنگی کانال نخاعی معمولا با روش های غیرجراحی امکان پذیر بوده و انجام جراحی تنها در صورت عدم بهبود شرایط بیمار با راهکارهای غیرجراحی توصیه می شود.
افزایش میزان استراحت و کاهش سطح فعالیت می تواند به کاهش و تخفیف علائم و عوارض بیماری کمک کند.
با تجویز پزشک می توان از کمربندهای طبی مخصوص ستون فقرات که دامنه حرکتی ستون فقرات را کاهش می دهند استفاده مرد تا فشار کمتری به ریشه های عصبی نخاعی وارد شود.
با تجویز پزشک استفاده از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن ، ناپروکسن و دیکلوفناک و در صورت درد شدید داروهای کورتونی تزریقی توصیه می شود.
فیزیوتراپی یکی از موثرترین روش های درمان غیرجراحی این بیماری و سایر مشکلات ستون فقرات است.
فیزیوتراپیست برای درمان این بیماری از متدها و مدالیته های مختلفی همچون درمان های دستی ، تمرینات ورزشی ، لیزرتراپی و الکتروتراپی استفاده می کند.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در ساری – فیزیوتراپی خوب در مازندران – لیزر تراپی در ساری