فیبرومیالژیا یا همان سندرم درد اسکلتی_عضلانی نوعی عارضه مزمن است که به عنوان روماتیسم بافت همبند شناخته می شود.
احساس درد مزمن در قسمت های مختلف بدن بدون وارد شدن ضربه و یا هر نوع آسیب دیدگی و همچنین خستگی بیش از حد بدون انجام فعالیت بدنی سنگین از نشانه های مهمی هستند که می توانند خبر از ابتلا به این بیماری دهند.
افزایش حساسیت مغز نسبت به محرک های درد موجب کاهش آستانه درد در مبتلایان به فیبرومیالژیا می شود که این امر منجر به احساس درد مزمن در این افراد می شود.
انجام فعالیت بدنی سنگین و همچنین قرار گرفتن در معرض هوای سرد در اغلب مبتلایان به این بیماری منجر به تشدید علائم می شود.
با وجود اینکه منشا اصلی درد اختلال در سیستم عصبی مرکزی و مغز است اما درد در عضلات و تاندون ها احساس می شود.
شیوع این بیماری در بین خانم ها بسیار بیشتر از آقایان است و علتی برای آن مشخص نشده است.
علت اصلی ابتلا به فیبرومیالژیا تاکنون بطور دقیق مشخص نشده اما محققان بروز تغییراتی در مغز این افراد از جمله افزایش غیر طبیعی مواد شیمیایی در مغز که سبب ایجاد تغییراتی در انتقال دهندههای عصبی می شود را در بروز این بیماری موثر می دانند.
استرس بیش از حد ، وارد شدن آسیب های شدید طی حوادث ناگهانی مانند تصادفات رانندگی و سقوط از بلندی و ابتلا به عفونت های ویروسی یا باکتریایی نیز در افزایش خطر ابتلا به فیبرومیالژیا نقش دارند.
ضعف بدنی ، سندرم روده تحریک پذیر، میگرن ، اختلالات غده تیروئید، سندرم پیش از قاعدگی و افسردگی از جمله شایع ترین عوارضی هستند که این بیماری در طولانی مدت برای بیمار ایجاد می کند.
ترکیبی از روش های مختلف همچون دارودرمانی ، فیزیوتراپی ، تعییر سبک زندگی ، ورزش و درمان های روانپزشکی برای کمک به بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا توصیه می شود.
کاهش استرس و دوری از تنش ها و فشارهای عصبی نقش موثری در کنترل این بیماری دارد.
فیزیوتراپی با متدهایی همچون تمرین درمانی ، درمان های دستی و ماساژ عضلات نقش موثری در کمک به بهبود شرایط مبتلایان به فیبرومیالژیا دارد.
انجام ورزش هایی مانند شنا ، پیاده روی و یوگا و تکنیک های ریلکسیشن نیز به مبتلایان به این بیماری توصیه می شود.
کلمات مرتبط :
درمان درد عضلانی – فیزیوتراپی در ساری – فیزیوتراپی در آمل – فیزیوتراپی در رامسر