درمان کمردرد
به جرات می توان گفت کمردرد شایع ترین بیماری اسکلتی _ عضلانی است که بیش از ۸۰ درصد افراد در طول زندگی آن را تجربه کرده اند.
بر اساس آمارها بیشتر مراجعان به کلینیک فیزیوتراپی به علت کمردرد به این مراکز درمانی مراجعه می کنند.
خوشبختانه در بسیاری از موارد کمردرد به علت مشکل مهمی رخ نداده و با استراحت ، درمان های معمول و فیزیوتراپی کمر و ستون فقرات بهبود می یابند.
در صورتی که در برخی موارد کمردرد می تواند نشان دهنده وجود عامل زمینه ای جدی همچون تنگی کانال نخاعی ، آسیب عصب سیاتیک ، سرطان استخوان و یا آرتروز کمر و ستون فقرات باشد.
برای درمان غیر جراحی کمردرد و دریافت خدمات فیزیوتراپی کمر می توانید به کلینیک فیزیوتراپی آسا در ساری مراجعه بفرمایید.
امروزه اغلب انواع کمردرد با روش های غیر جراخحی همچون فیزیوتراپی کمر بخوبی درمان می شوند و جراحی تنها در صورت عدم حصول موفقیت در درمان کمردرد با روش های غیر جراحی انجام می گیرد.
استراحت البته نه به طور مطلق در بهبود و تسکین درد انواع کمردردها موثر است.
استفاده از کمپرس گرم و یا کمپرس سرد با مشورت متخصص فیزیوتراپی می تواند به کاهش درد و سایر علائم بیمار کمک کند.
برای تسکین درد با تجویز پزشک می توان از داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن ، ناپروکسن و آسپرین استفاده کرد.
در مواردی که کمردرد همراه با اسپاسم عضلانی است داروهای شل کننده عضلانی نیز می تواند مفید باشد.
در صورتی که درد بیمار بحدی شدید بود که با داروهای ذکر شده تسکین نیافت تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی می تواند به کاهش درد و ناراحتی بیمار کمک کند.
فیزیوتراپی کمر موثرترین درمان کمردرد است که بدون داشتن عوارض جراحی های باز در اغلب موارد می تواند شرایط بیماران را بطور چشمگیری بهبود بخشد.
متخصص فیزیوتراپی از مدالیته های درمانی همچون درمان دستی ، شاک ویو تراپی ، مگنت تراپی ، اولتراسوند ، تخت تراکشن ، طب سوزنی ، لیزر پرتوان و تمرین درمانی برای درمان کمردرد استفاده می کند.
انجام تمرینات فیزیوتراپی کمر و ورزش های مخصوص کمر تحت نظر متخصص فیزیوتراپی بطور منظم در کلینیک فیزیوتراپی و منزل مهم ترین نقش را در بهبود کمردرد دارد.
یکی از روش های جدید و موثر در درمان کمردرد است که به کاهش درد و التهاب کمک کرده و موجب تسریع در روند ترمیم آسیب موجود می شود.
نوین کمردرد استفاده از ازن درمانی می باشد در اوزون تراپی التهاب کم می شود و بافت های صدمه دیده ترمیم می شود.
همان طور که در ابتدای این مقاله گفته شد بسیاری از انواع کمردرد با روش های ساده که تغییر سبک زندگی و ترک عادات غلط حرکتی را شامل می شود بطور خودبخود و طی چند روز بهبود می یابند.
ورزش و فعالیت بدنی منظم یکی از راهکارهای موثر در پیشگیری از ابتلا به مشکلات اسکلتی بخصوص کمردرد است و در صورت بروز این مشکلات به درمان آن ها کمک می کند.